Sat. 大甘実苺 ・ しめ鯖

  歳末の黄昏飲んで来年のスコアのみ言う酔うは羨もしも

春の苺。大甘実の種類だったはずが普通のサイズ。
グランドゴルフ古城苑班の忘年会をたかはしで。12名出席。
ゴルフ場で自慢した〆鯖を差し入れようと朝から真鯖を探していいのがみつかった。塩をふって寝かせるのは30分が適切、なのにこちらがソファで寝過ごした。いそいで酢洗いして30分酢で〆る。いい具合に出来上がる。たまねぎをスライスして盛り合わせる。一番振舞いたかったKさんが欠席。
夕方6時から始まって、8時過ぎに中座してかえる。
I watched a cooking program on TV where the writer, Kenzou kitakata pickled mackerel in vinegar.
So I made the mackerel pickle, because my mother used to cook the dish. I loved it.
Last Saturday, our GGC had a year- end party at our town's restaurant.
I brought my hand made mackerel pickles to the party.
They finished the dish in a flash.